Nedvolt

Project

Stedin projectmanagement

De netbeheerder van Eneco, Stedin, heeft de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd in de tuidersgebieden om teruglevering mogelijk te maken.

Zie jaarverslag 2010 Stedin blz 44-45 

Nedvolt verzorgt voor Stedin het projectmanagement. Hiervoor is het programma ‘Oostland fase 2′ ontwikkeld waarvoor een apart projectteam is aangesteld. Dit projectteam bestaat uit medewerkers van Stedin en Joulz. De uitvoering is in handen van Joulz met een aantal onderaannemers.

Omschrijving:
In 2010 is Stedin de regio Oostland (Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Lansingerland) bezig geweest met de boven- en ondergrondse aanleg van een nieuw elektriciteitsnet. Ook in de zogeheten B-driehoek (de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek), waar veel tuindersbedrijven zijn gevestigd, is het net bijna klaar. Daardoor kan al een flink aantal tuinders stroom terugleveren. In de loop van 2011 zal het project Oostland 2, na een investering van 56 miljoen, worden afgerond.
Het nieuwe elektriciteitsnet bestaat uit vier tracés in Zoetermeer, Pijnacker en Nootdorp, met een totale lengte van 156 kilometer kabel. Ook zijn nieuwe schakelstations gebouwd. Deze stations ontvangen de elektrische energie en leveren dit aan TenneT. De stroom wordt gebruikt om de landelijke behoefte aan elektriciteit te voorzien. Naast elektriciteitskabels zijn er ook glasvezelkabels de grond in gegaan. Zij maken communicatie tussen de onderstations mogelijk, beveiligen de elektriciteitskabels en geven signalen af bij problemen.